Denise Stadman

Detry heeft de uitvaart van mijn vader begeleid. We hebben haar leren kennen als een warme meelevende persoonlijkheid. Ze had oog voor onze persoonlijke wensen en dacht mee over onderwerpen & details waar we zelf nog niet over hadden nagedacht. Wij zijn meer dan tevreden over haar manier van werken en de praktische uitvoering van de uitvaart. Detry, nogmaals dank voor alle goede zorgen van de afgelopen weken. Het was onvergetelijk.

Ben de Valk

In het onbeladen en open voorgesprek, ongeveer een jaar voordat mijn echtgenote Petra overleed, hadden we reeds kennisgemaakt en de grote lijn van de uitvaart uitgestippeld. Hierbij werd vooral goed duidelijk gemaakt dat binnen het wettelijk kader vrijwel alles mogelijk is en er veel plaats zou zijn voor persoonlijke invulling van de ceremonie.

In de periode na het  overlijden werd het contact hernieuwd en in overzichtelijke dagelijkse stappen toegewerkt naar de uitvaart plechtigheid. Ik moest even wennen aan dit stappenplan want er zijn zoveel vragen, maar eenmaal hiermee bekend is dit een prima overzichtelijke en rustgevende benadering. Een en ander vond plaats in een ongedwongen persoonlijke sfeer en er was veel tijd voor overleg en hulp bij het opstellen van de rouwbrief en het organiseren van uitvaart en de condoleance-bijeenkomst.

De uitvaart vond plaats vanuit het woonhuis en de zandweg was de afgelopen winter erg slecht met diepe gaten, kuilen en blubber.

Tot mijn grote verbazing werd twee dagen voor de uitvaart, op uitdrukkelijk verzoek van de Uitvaartregisseur, de zandweg met rijplaten tot aan het asfalt door de gemeente begaanbaar gemaakt. Ik kijk terug op een verdrietige periode dragelijk gemaakt en vereenvoudigd door een uitstekende, prettige, persoonlijke begeleiding van de Uitvaartregisseur.

Syliva

Op 15 januari 2015 overleed mijn moeder, toch sneller dan verwacht. Aangezien er afgesproken was dat ze naar de wetenschap zou gaan was er geen uitvaart geregeld. Toen ik te horen kreeg dat de wetenschap vol zat, moest ik halsoverkop iets regelen! Op internet kwam ik terecht bij Detry Hekman, Uitvaartregisseur. En wat ben ik blij met die keuze!! Toen mam overleed belde ik haar en nam ze mij als het ware alles even uit handen en kon ik me meer bezig houden met mijn verdriet. Wat ik erg prettig vond, was dat alles geregeld was zoals het in de offerte stond, geen extra kosten etcetera. Heel fijn was het contact een tijdje na de crematie, toen Detry op bezoek kwam om te vragen hoe het met mij ging. De betrokkenheid, de manier waarop de uitvaart geregeld was. Ik kan alleen maar
zeggen dat ik het als erg prettig heb ervaren.

Dank je Detry!

Peter van Eerdenburg

Detry heeft als uitvaartbegeleider geholpen om een perfecte en warme uitvaart voor mijn (stief)vader te regelen. Ze was empatisch, betrokken, discreet en deed goede suggesties gedaan waar nodig. Ze liet ons daarbij alle ruimte voor wat we wilden doen.

Gean Huizinga

In juni 2014 is mijn moeder overleden. Aangezien we Detry bij een eerdere begrafenis hadden leren kennen als een betrokken en deskundige uitvaartbegeleider, lag de keuze voor haar als regisseur voor de begrafenis van mijn moeder voor de hand. We hebben in nauw overleg met haar zowel de voorbereiding als de begrafenis zelf vorm kunnen geven zoals dit paste bij zowel mijn moeder als bij ons. Aan de hand van de kennis en ervaringen van Detry hebben we de verschillende onderdelen op een passende en waardige wijze in kunnen vullen. De ondersteuning door Detry was daarbij meer dan welkom in zowel in de suggesties die zij deed als de
rust die zij bracht in de hectiek van deze verdrietige periode. Vele zaken werden door Detry bijna geruisloos geregeld. Zo was de zaal van waaruit de begrafenis zou plaatsvinden in die periode ook in gebruik als ruimte waarin naar het wereldkampioenschap voetbal werd gekeken. Door de inspanning van Detry was de volledig oranje aankleding zorgvuldig verwijderd, zodat de uitvaart in alle waardigheid kon plaatsvinden. Detry beschikt over een ruime kring van personen en diensten die een bijdrage kunnen leveren. Haar oog voor details, voor zowel planning als vormgeving zijn eveneens opmerkelijk. Samenvattend kijken we, mede door de inzet van  Detry, nog steeds met warme en tevreden gevoelens terug op een verdrietige gebeurtenis.

Wilt Oosterhof

Na het overlijden van onze zus, schoonzus en tante zijn we bij toeval in contact gekomen met Detry Hekman. Alle zorg, hulp en inzet van haar kant is door ons allen als erg plezierig ervaren. In een tijd, waarin veel op je afkomt, werden wij door Detry ondersteund en geholpen. Ze had inbreng waar nodig en hield afstand indien gewenst. We denken er met een warm gevoel aan terug.

Agnes

Mijn partner was ernstig ziek en samen wilden wij het afscheid regelen. Op internet vonden wij de begrafenisregisseur, Detry Hekman. Haar verhaal over afscheid nemen sprak ons erg aan en na een telefoontje was het mogelijk direct de volgende dag met haar thuis te praten. Ze heeft werkelijk alle tijd genomen om te praten over de mogelijkheden van cremeren, begraven en de vormgeving en alles wat daarmee samenhangt.

Zo werd in een volgend gesprek uitgebreid ingegaan op de mogelijkheid om een eigen ontwerp van een rouwkaart te verwezenlijken. En door haar inzicht en informatie werden wij op het spoor gezet van een natuurbegraafplaats. Waar ze ook erg goed in was, was om alle stappen samen met ons door te nemen en de regie bij ons te laten.

Door Detry’s fundamentele houding van respect en deskundigheid werd alles geregeld zoals mijn partner het echt wenste. Dit gaf ons beiden een gevoel van rust en vertrouwen voor de komende bijna niet te bevatten gebeurtenissen. De dagen voor de begrafenis was Detry een enorme steun voor mij, ze stelde een
stappenplan op waarin ik mijn wensen aan kon geven en zij nam dit dagelijks thuis met mij door. De begrafenis is ook verlopen zoals wij beiden gewenst hadden, intens en warm.

Ook na het afscheid heeft ze van zich laten horen.   Dankjewel Detry.

Hanny Havinga

Na het plotselinge overlijden van mijn man moest ik op zoek naar een uitvaartdeskundige. Ik wou perse een vrouw en kwam via Google bij Detry terecht. Een hele goede keuze!

Daar ik niets met mijn man afgesproken had over de uitvaart indien een van ons kwam te overlijden (behalve dat we gecremeerd wilden worden) moest ik samen met de kinderen beslissen hoe en wat. Wij wilden een sobere crematieplechtigheid. In besloten
kring samen met de familie afscheid nemen en daarna gelegenheid tot condoleren. Detry heeft ons, zonder aan te dringen, hele goede suggesties gedaan, waardoor we op een mooie, warme afscheidsplechtigheid terug kunnen kijken.

Detry is een betrokken en warme persoonlijkheid gebleken, en heeft ons erg gesteund.

Suzanne van der Starre

Wat ben ik blij dat ik Detry heb gevraagd de uitvaart van mijn moeder te verzorgen! Zo persoonlijk en betrokken. De prachtige begraafplaats en crematorium Laurentius in Rotterdam heeft Detry, naast andere suggesties, aangedragen. Mede hierdoor heeft zij
de dag van de uitvaart tot een mooie dag van afscheid weten te maken.

Detry, dank je wel.

Annet Wensinck

Graag wil ik je bedanken voor ’t regelen van Marius zijn uitvaart. Je hebt me werkelijk met alles bijgestaan op ’n hele fijne manier, zodat ik de periode na Marius’ overlijden veel beter ben doorgekomen. Nogmaals heel veel dank!