Selecteer een pagina

Hergebruik van stenen grafmonumenten – Circle Stone
Bij een begrafenis kiezen de meeste mensen voor een natuurstenen grafmonument. Dit bestaat in de meeste gevallen uit graniet, dat uit Azië gewonnen wordt.
Deze grafmonumenten hebben een indrukwekkend lange geschiedenis. Honderden miljoenen jaren geleden zijn zij door de natuur gevormd. Maar wist u dat deze stenen na verwijdering van het graf worden vernietigd tot puin? En dat, terwijl deze stenen keer op keer een nieuw leven zouden kunnen krijgen en zo nog vele jaren mee zouden kunnen gaan.
Wilt u een duurzame natuursteen, dan kunt u kiezen voor een Circle Stone: een hergebruikt stenen grafmonument, een steen die een nieuw leven krijgt. De steenhouwer kan granieten grafstenen weer schoonmaken en prachtig polijsten, zodat deze er uit zien als nieuw.
Op die manier kunnen we voorkomen dat de stenen worden vergruisd en bijvoorbeeld onder het wegdek verdwijnen. Ze blijven zo hun hoogwaardige functie behouden. Er hoeft bovendien geen nieuwe natuursteen in Azië gewonnen en getransporteerd te worden. U draagt dus een flink steentje bij aan het milieu, en u krijgt een prachtige steen met geschiedenis. Kijk op www.circlestone.nl voor meer informatie, en voor een deelnemende steenhouwer bij u in de buurt.